-Leif- På besök i nya raketskolan i Kiruna

0kommentarer

Under SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) fastighetsfonds möte i norr så besökte vi på förmiddagen idag Kiruna. Efter en intressant inledning i Kiruna stadshus, som för övrigt inom några år ska rivas och uppföras på ny plats, på grund av järnmalmsbrytningen. Så besökte vi den nya Raketskolan om kommer bli en F-9 skola. Vi fick se en skola växa fram som innehåller mycket nytänkande, spännande arkitektur, en skola som miljömässigt och pedagogiskt ska komma att ligga i framkant. Eller vad säger du själv?
 
 
De runda fönstren är undervisningsrum för 40 elever, där tanken inte är att det ska finnas sittplats för alla utan det ska vara en kreativ miljö för lärande och entreprenörskap.
 
 
Så här kommer undervisningsrummet att se ut, till det hör också två stycken grupprum.
 
Det finns vissa likheter mellan Raketskolan och den nya Billingskolan i Skövde F-6 skola som ska börja byggas efter sommaren. Båda skolorna har tillkommit efter arkitekttävlingar, båda skolorna ska sticka ut, pedagogiskt och miljömässigt, båda skolorna ska bli riktigt bra lärande miljöer för våra barn. Hoppas att jag kommer få möjligheten att komma tillbaka till Kiruna någon gång i framtiden och få se skolan mer än som en byggarbetsplats.
 
En bra skola som stimulerar till bra lärande, lockar fram barns nyfikenhet och kreativitet är en investering för framtiden!
/Leif 
 

Kommentera

Publiceras ej