-Leif- Missa inte jakten på guldet!!

0kommentarer

Skaraborg, ja faktiskt Sverige har fått en ny spännande attraktion som du bara inte får missa. I går så var det invigning och visning av det nya fantastiska familjeäventyret i Karlsborgs Fästning. Jakten på den Försvunna Guldreserven.Tillsammans med många andra så var jag inbjuden att ta del av invigningen. Karlsborg, Sveriges reservhuvudstad med den makalösa helt unika Karlsborgs Fästning har under många år haft ett fästningsäventyr där man kan följa med på en historisk vandring. Denna har nu berikats med ett interaktivt äventyr för hela familjen, med en minimiålder på 6 år.
I jakten på den Försvunna Guldreserven används mycket "ny" teknik, 3D och dataspel som utvecklats med bland annat Högskola i Skövde.
Efter att sett en riktigt profsig 3D film så får du vara med i jakten på Sveriges Guldreserv som blivit bortrövad på fästningen dagen innan konungen ska komma på inspektion.
 
 
Under vår jakt så blir vi plötslig inlåsta i fängelsehålan och vi får alla leta efter nycklar och koder för att ta oss ut.
 
 
 
Slutligen hittar vi guldet, får vi fatt i det? Det avslöjar jag inte, det får du själv uppleva.
 
Turismen är en starkt växande näringen, redan förra året smygöppnade det nya äventyret innan det var helt färdigt och man dubblade antalet besökare. Nu är det färdigt och absolut värt ett besök. Om du inte gillar äventyr så är Karlsborgs Fästning så unik i sig att den alltid är värd att besöka liksom Sveriges Reservhuvudstad. Vill du läsa mer om Karlsborgs Fästning och Jakten på det Försvunna Guldet klicka här!
 
Själv hoppas jag att Skaraborgs olika attraktioner, Skara Sommarland, Arena Skövde, Karlsborgs Fästning, Läckö slott med flera nu ser nyttan av att samarbeta, för tillsammans så kan vi erbjuda många spännande dagars upplevelser i Skaraborg denna och kommande somrar.
 
/Leif
 
 

Kommentera

Publiceras ej