-Leif- Skövde går i täten för ett hållbart byggande

0kommentarer

I dag har det varit mycket Skövde på Almedalen och vi har medverkat och synts i två av Trästad 2012 seminarier. Egentligen började det redan i går kväll när projektet bjöd in till ett litet förmingel inför dagens aktiviteter. Då fick jag inför byggare och andra intresserade tillfälle att utveckla behoven av bostäder på landets förbandsorter för den nya yrkesgruppen soldater.
Intresset för dagens seminarier har varit jättestort och frågorna efter har varit många. Ingen som passerade på gatan utanför kunde undgå att se Skövde kommuns medverkan :) På bilden jag själv och Skövdes oppositionsråd Marie Ekman (S) 
 
 
Varje seminariepass har avslutats med att de politiska ungdomsförbunden har gett sina kommentarer på bostadspolitiken och behovet av bostäder för unga och hur de ska byggas på ett hållbart sätt. Som Centerpartist så är jag mycket glad över CUF ordföranden Hanna Wagenius inspel, hon var görbra som vi västgötar säger :)
 
 
På bilden så pratar Hanna Wagenius CUF förbundsordförande om bostadsbyggandet i landet och nödvändigheten av en bra bostadspolitik.
 
I morses så skedde ännu ett möte som uppstått under vistelsen i Visby. Tillsammans med Skövde kommuns bostadsansvarige tjänsteman så träffade vi byggföretagets PEAB i Visby för att redogöra för behovet av bostäder för soldater och framförallt nya bostäder i Skövde. Ännu ett möte som jag är väldigt glad att vi lyckades få till i Visby under Almedalsveckan.
 
/Leif
 

Kommentera

Publiceras ej