-Leif- Översyn av den svenska jaktlagstiftningen är välkommen!

0kommentarer

Vid gårdagens regeringssammanträde så beslutades enligt landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) förslag att tillsätta en utredningen för att göra en översyn av den svenska jaktlagstiftningen. Ett välkommet besked från oss centerpartister som bor och lever på landsbygden och  ser hur konflikterna mellan olika intressen blir allt större i takt med att urbaniseringen av vårt samhälle ökar.
Den svenska viltstammen har det senaste årtiondet förändrats mycket snabbt i vårt avlånga land. Vildsvinen breder ut sig på ett okontrollerat sätt och orsakar stor skada i bland annat grödorna. På sina håll där vargstammen etablerat sig finns inte längre rådjur.
En översyn behövs och det är bråttom, det behövs också en ökad debatt om olika intressen på landsbygden. Vilka intressen ska gå först? Mjölkbondens villkor att kunna bedriva vallodling för sina kor eller jaktintresset i att ha en stor vildsvinsstam?
Den svenska jaktlagstiftningen handlar också om villkoren att bo på landsbygden och möjligheten att kunna bedriva verksamheter inom de gröna näringarna. Gårdagens regeringsbeslut är en viktig framgång för oss centerpartister som vill ha en livkraftig landsbygd och inte bara en vacker sommaridyll för semestrande storstadsbor.
 
/Leif
  
 
 

Kommentera

Publiceras ej