-Leif- Vem vill leka?

0kommentarer

20120111780 (MMS)

Vem vill leka? Efter några timmars arbete i stadshuset på förmiddagen så bar det iväg till Göteborg och möte med vallags utredaren. Samtliga partier utom SD i Västra Götaland har begärt hos regeringen att riksdagsvalkretsindelningen ska förändras. I snart tio år har det kravet förts fram. Vallagsutredningen har nu fått i uppdrag att se över bland annat detta, dagens möte var ett avstämningsmöte med de politiska partiernas företrädare i Västra Götaland. Om allt nu följer planen så bör nya valkretsar kunna gälla från valet 2014. Anledningen är framförallt att den gamla indelningen inte stämmer med andra geografiska områden som bland annat kommunalförbundsindelningen, vilket gör att de naturliga beröringspunkterna bättre kommer överensstämma med nya valkretsar. Vi fick också tycka till om diverse andra frågor utredningen ska beröra. Det är viktigt att människor ska kunna lita på valsystemet och att valhemligheten garanteras. 
I kväll har kommunledningen träffat Vänersborgs kommun, politiker och tjänstemän. De har under dagen besökt Skövde för att ta del av erfarenheter kring inte minst vision och varumärkesarbetet. En trevlig kväll på Billingehus och mycket nöjda Vänersborgare. 
Hemma möttes jag direkt av en lekfull Zorro som genast ville ha 100 procent uppmärksamhet trots att husse känner sig ganska sliten och timman blivit sen, men så underbart att alltid ha en viftande svans som möter i dörren och lite lek fick det bli:) Gonatt /Leif

Kommentera

Publiceras ej