-Leif- Nej till sprit med offentliga pengar!

0kommentarer

Efter granskning från P4 Skaraborg framkom det att West Sweden som är en samarbetsorganisation för Västsveriges bevakning av EU-politiken har haft en kultur med vidlyftiga representationer och frikostigt bjudit på alkohol i samband med styrelsemöten och bjudmiddagar. Avslöjandet har nu lett fram till att nya riktlinjer tagits fram som styr upp representation och alkolholdrickande med skattebetalarnas pengar. 
  
Jag trodde att dessa tider var förbi när så skedde efter diverse kommunskandaler som kom i ljuset på 90-talet. I Skövde kommun är vi mycket restriktiva med alkohol på skattebetalarnas bekostnad, ett glas vin eller en öl är taket för vad vi accepterar vid de få tillfällen alkohol förekommer i samband med representation. Samma regler gällde då Skövde kommun bjöd in all personal till event under oktober månad förra året.

I samband med nästa årsmöte i West Sweden utgår jag från att nuvarande och tidigare styrelsen kan förklara för oss medlemskommuner hur detta har kunnat fortgå utan att någon reagerat.

I morses intervjuade Radio Skaraborg mig i frågan, för att lyssna till inslaget klicka här.

Ha en fortsatt bra dag
/Leif

Kommentera

Publiceras ej