-Leif- Min vecka

0kommentarer

Efter en helt mötesfri helg, den första i januari och två dagars avkopplande skogsarbete varvat med go mat och tid för familjen, så inleddes måndagen med en ganska späckad agenda. I morses 08.00 så uppvaktades jag först av företrädare från Lerum angående den segdragna frågan om Västra Stambanan sträckning förbi eller genom Lerum när det är tänkt att bygga ut med ytterligare dubbelspår efter stambanan. Den uppvaktningen följdes av en annan som berörde regelverket för gymnasieelevers resor till och från skolan, regler för skolskjuts  är något som alltid engagerar, för oavsett hur man gör så kommer det alltid att vara de som ligger på "fel sida "gränsen för att ha rätt till skolskjuts. Jag uppskattade uppvaktningen, att få en bild av hur regler och tillämpningar fungerar i verkligheten är alltid bra.
Måndag förmiddag är också alltid möte med staben, dvs kommunstyrelsens chefer med de två majoritetskommunalråden, det är ett forum där vi tiidigt stämmer av frågor som är på väg in i den kommunala beslutsprocessen. Staben följdes av en arbetslunch med avstämning i aktuella försvarsmaktsrådsfrågor.

Under eftermiddagen fick jag en stund att förbereda inför kvällens kommunfullmäktigemöte. 16.00 så var det dags för beredning inför nästa personalutskott. Att arbeta med att utveckla det attraktiva arbetsgivarskapet är intressant, här har Skövde kommun kommit långt mycket längre än många andra offentliga arbetsgivare och jag kan utlova att idéer saknas inte för att Skövde ska fortsätta att ligga i framkant.

18.00 så var det dags för kommunfullmäktige. Det inleddes med information från Försvarsmaktsråd  Skaraborg  ( från mig och kommunens samhällsstrateg) samt Försvarsmakten i Skövde av Garnisonschefen Ronald Månsson, det är inte många kommunfullmäktigemöten i vårt land där en timma ägnas åt aktuella frågor i försvarsmakten. För Skövde så har alltid försvarsfrågorna stått högt  på agendan, det är inte konstigt med tanke på att Försvarsmakten i Skövde alltid varit mycket närvarande och inom några år beräknas sysselsätta ca 5000 personer i Skövde  på hel eller deltid efter att det nya personalförsörjningssystemet slagit igenom runt år 2017.

Strax efter 21.00 så lämnade jag stadshuset, efter att ätit lite, umgåtts med frun, pratat i telefon och bloggat så är det nu dags att börja förbereda inför tisdagens stora händelser. På förmiddagen så möts Västra Stambanegruppen och ska arbeta med kommunikationsstrategi och kommunikationsplan för det fortsatta lobbyarbetet för att öka kapacitieten på det viktiga nyckelstråket. Till lunch så har jag bjudit in alla kommuner och aktörer efter hela stambanan för att synkronisera vårt arbete inför kommande remissbehandling av Trafikverkets kapacitietsutredning  och kommande revidering av infrastrukturplan. Ju mer alla kommer att dra åt samma håll så ökar förutsättningarna för att öka förståelsen för Västra Stambanans behov av snabba åtgärder för att öka kapaciteten för såväl gods som persontransporter. På tisdag kväll är det internt partimöte.

Onsdag som vanligt möte med kommunstyrelsens arbetsutskott, följt av presskonferens och beredningar, på torsdag så har Centerpartiet kommunalråds och gruppledarträff i Västerås. Den följs av kommundagar med Centerpartiet under fredag och lördag. 

Så ser min arbetsvecka ut, en ganska normal vecka om jag får säga det själv.

Ha en bra vecka du också :)
/Leif 

Kommentera

Publiceras ej