-Leif- Ingen dag den andra lik :)

0kommentarer

Idag så startade det politiska arbetet igen efter några veckor på sparlåga. Efter lite möten i stadshuset på förmiddagen så bar det iväg till Vänersborg. Två gånger per år så träffas ledningsgruppen för Centerpartiet i Västra Götaland för att planera och koordinera arbetet. Ledningsgruppen består av  presidiet för partiets styrelse i Västra Götaland, regiongruppens ledning, riksdagsledamöterna och nytt för i år den nya EU-parlamentarikern Kent Johansson som blev Västra Götalands andra EU-parlamentariker när Lena Ek blev miljöminister i höstas. Jag kan utlova att 2012 kommer bli ett politiskt intressant och händelserikt år, Centerpartiet kommer i regionen att bedriva en konstruktiv oppositionspolitik och nagelfara det politiska minoritetsstyrets (S,V och Mp) vars första år mest handlat om oförmåga att fatta viktiga beslut.

Här är lite av övrigt som händer under veckan:
tisdag så kommer vi att intervjua kandidater till jobbet som ny chef för kommunens arbetsmarknadsenhet. Ett viktigt chefsjobb då det handlar om att bereda vägen för att få  personer som stått/står utanför den ordinarie arbetsmarknaden åter i arbete.

Onsdag så deltar jag på eftermiddagen i överläggningar i Göteborg med vallagsutredningen som bland annat ska se över valkretsindelningen i Västra Götaland. Alla partier (utom Sverigedemokraterna) i regionen har begärt att valkretsindelningen ska förändras så de överensstämmer med kommunalförbundsområdena. Förhoppningen är att få en förändring gjord till valet 2014.

Torsdag på förmiddagen så ska jag göra ett företagsbesök och lyssna till företagare som är berörda av förslag till nya vattenskyddsbestämmelser. Samma dag är det beredningar inför kommunstyrelsens kommande arbetsutskottsmöten och på kvällen har först Centerpartiets fullmäktigegrupp möte som går över i ett telemöte med partipresidiet i Västra Götaland.

Fredag Stockholm arbetsutskott med SmåA. Ser fram mot fyra timmars tågresa för att läsa in diverse handlingar.

Lördag besöka Studieförbundet Vuxenskolans nya lokaler i Skövde på det öppna huset. Folkbildning ligger mig varmt om hjärtat och som tidigare ordförande i Vuxenskolan är det roligt att man nu får tillgång till nya lokaler utrustade med bland annat videokonferens utrustning.

Söndag inleds Rikskonferensen Folk och Försvar i Sälen. Tre intressanta dagar väntar kring försvars- och säkerhetspolitik.

Trevlig vecka
/Leif

Kommentera

Publiceras ej