-Leif- Nya arbetsplaner för provborrning efter uran på Billingen

1kommentarer

I veckan så har återigen markägare på Billingen fått rekommenderade brev från det Kanadensiska gruvbolaget Continental Precious Minerals Inc, CPM, där man meddelar nya arbetsplaner för provborrning efter uran. CPM har undersökningstillstånd på ett stort område som omfattar tusentals fastigheter i Skövde, Skara, Falköping och Tidaholms kommuner. Undersökningstillstånd är att jämställa med en inmutning som ger CPM ensamrätt att göra undersökningar i det aktuella området under tidsbegränsad period om några år.

Återigen blir det extremt viktigt att markägarna lämnar invändningar mot arbetsplanerna i annat fall så har man accepterat arbetsplanen och provborrning. Invändningarna ska vara det Kanadensiska bolagets huvudkontor tillhanda med vanlig  post inom tre veckor från att markägaren har hämtat ut sitt rekommenderade brev.

Vi fyra berörda kommuner har samordnat vårt arbete och bistår markägarna med hjälp att lämna invändningar. Min uppgift har varit att samordna kommunernas arbete och stödja markägarna. Under onsdagen så kommer jag arbeta med att kartlägga och få grepp om vilka markägare som är berörda för att senast under torsdag och fredag kontakta dom för att senast under helgen kunna bistå med hjälp att göra invändningar.

CPM har tidigare uttalat att man vill föra dialog med markägarna, deras bild av att föra dialog är tydligen att sända rekommenderade brev. Det anstår knappast ett gruv och prospekteringsbolag som vill uppfattas som seriöst att agera på det sättet. Vi fyra kommuner har tidigare i våra respektive kommunfullmäktigen i total enighet uttalat att vi kommer använda det kommunala vetot mot uranbrytning om det skulle bli aktuellt med en urangruva. Återigen så upprepar jag till ägare och finansiärer av Continental Precious Minerals Inc VARJE SATSAD KRONA I VÄSTGÖTABERGEN FÖR ATT FÅ BRYTA URAN ÄR EN BORTKASTAD KRONA!

Genom att klicka på länken här så kommer du till Bergsstatens diariujm som visar vilka fastigheter som är berörda.  
När du kommer till diariet så plockar du bara fram länsbokstaven O och lägger in den under län, klickar på sök,  så får du fram vilka arbetsplaner det gäller.

Kampen går vidare mot uranbrytning
/Leif

1 kommentarer

Bengt Hilmersson

14 Feb 2012 23:26

Känns jättebra att ha dig nära Billingen Leif. Du är en bra garant för att vårt kära Västergötland inte ska förvandlas till en uranbrytningsöken. Alla påståenden om att kärnkraft är miljövänlig är trams. Dags att kärnkraftskramarna på allvar erkänner konsekvenserna av sina åsikter.

Kommentera

Publiceras ej