-Leif- Fylld av ny inspiration startar en ny arbetsvecka

0kommentarer

Efter tre intensiva och oerhört intressanta dagar, torsdag-lördag,  i Västerås så väntar en ny arbetsvecka. I torsdags så träffades C-märkta kommunalråd och gruppledare från hela landet för interna diskussioner och under fredagen så utökades gruppen med många förtroendevalda och politiska tjänstemän från kommuner, landsting/regioner, riksdag, regering och departement, totalt var vi cirka 700 Centerpartister på plats.

De årliga kommundagarna ger mycket inspiration och särskilt intressanta har de blivit sedan Centerpartiet kom in i regeringen 2006. Samtliga fyra Centerministrarna närvarade hela tiden, Näringsminister Annie Lööf, Landsbygdsminister Eskil Erlandsson, Miljöminister Lena Ek och Energi och ITminister Anna-Karin Hatt var där tilllsammans med statssekreterare och politiska tjänstemän från departementen. En mix av informativa seminarier med stor möjlighet för oss kommun och rergionpolitiker att påverka regeringspolitikens inriktning till nätverkande mellan oss deltagare. 

Utan spaning ingen aning, kan bara konstatera att det är så riktigt. Kommundagarna ger tillfälle till mycket spaning och en av de viktigaste delarna är utbytet av ideer och erfarenheter mellan oss deltagare. Det är lätt att bli hemmablind även i politiken, därför är det så viktigt att  politiker och tjänstemän ute i landet tar  plats i andra arenor för att byta ideer och erfarenheter. Detta är än viktigare när det stundar kärvare tider i offentlig sektor. 

Själv så startar jag en ny arbetsvecka fylld av ny inspiration och nya ideer för att gör Skövde kommun till en än bättre plats att leva, bo och verka i.

/Leif    

Kommentera

Publiceras ej