-Leif- Grön Arena ger livet mening!

0kommentarer

Idag har vi varit fyra stycken från Skövde kommun på besök i Kristinehamn och studerat hur konceptet Grön Arena funkar. Grön Arena går ut på att skapa nya möjligheter för människor att må bra och få nya perspektiv, allt efter behov och intresse. Grön Arena består av lantbrukare och landsbygdsföretagare som erbjuder olika tjänster inom Social omsorg, Skola, Hälsa och rekreation. Där kontakt med natur och djur kan förändra livet för många.Konceptet finns sedan länge i Norge och håller på att introduceras i Sverige, där Värmlands kommunerna går före tillsammans med Hushållningssällskapet.  Vill du läsa mer om Gröna Arena konceptet klicka här!
Vi gjorde två stycken intressanta besök på två gårdar som är med i arbetet, en mindre och en lite större gård. Räntans gård mellan Kristinehamn och Gullspång var en av dessa. Det var mycket inspirerande en djupt engagerad familj som brinner för att människor ska få mening i livet. Klicka här så kan du läsa mer om det spännande konceptet Räntans gård erbjuder.
Skövde delegationen bestod förutom av mig själv kommunpolitikern Mikael Wendt som politiskt ansvarar för bland annat Folkhälsofrågorna, samt representanter för Arbetsmarknadsenheten och Socialförvaltningen. Under flera år så har Skövde kommun till och från fört diskussioner om hur man kan starta upp arbete inom Grön Integration, Grön Rehabilitering och annat där utgångpunkten är den läkande effekt som djur och natur har. Jag hoppas att dagens besök blir inledningen på något sådant i Skövde kommun. Vi som besökt Kristinehamn idag är utan tvekan fulla av inspiration.
 
/Leif
Mikael Wendt, Grön Arena, Leif Walterum, Räntans Gård,

Kommentera

Publiceras ej