-Leif- Grattis Karin Enström

0kommentarer

Idag så kom Statsminister Fredrik Reinfeldt med beskedet om att Karin Enstgröm utses till ny försvarsminister. Karin Enström har en gedigen kunskap om och dessutom egen bakgrund inom Försvarsmakten. Både som kapten i amfibiekåren och som tidigare politiker i försvarsutskottet.
För Skövde och Skaraborg är det inte oväsentligt vem som är försvarsminister. Försvarsmakten är viktig och betydelsefull för vårt område. Som kommunalråd i Skövde och politiskt ansvarig för försvarsfrågorna och den avgörande samverkan mellan Försvarsmakten och det civila samhället så välkomnar jag Karin Enström till ministerposten. Under hennes företrädare Sten Tolgfors tid som försvarsminister så har Skövdes och Skaraborgs samverkan med Försvarsmakten lyfts som norm för hur samverkan ska ske i hela landet. 

Försvarsmaktsråd Skaraborg kommer snarast att bjuda in Karin Enström för samtal och information om vårt fruktsamma samarbete.

Till Karin Enström säger jag stort grattis till försvarsministerposten, statsministern har visat gott omdöme i sitt val. 

/Leif

Kommentera

Publiceras ej