-Leif- Varje satsad krona är en bortkastad krona!

0kommentarer

I veckan har jag tagit till en udda åtgärd mot det Kanadensiska gruvprospekteringsbolaget Continental Precious Minerals Inc. För närvarande så pågår en tvist mellan några av aktieägarna i CPM och företagsledningen, senare i april så kommer det att ske domstolsförhandlingar i Kanada. Vad vi har lyckats få fram så handlar det om ett missnöje från aktieägarna över avsaknaden av resultat från bolagets verksamhet i Sverige.

Därför har jag i veckan skickat ett brev som förklarar det stora misnöje som finns mot bolagets planer att bryta uran i Västgötabergen, samt att kommunerna uttalat att vi avser använda vårt kommunala veto mot uranbrytning. Vilket i praktiken gör att varje satsad krona är en bortkastad krona av finansiärerna. I brevet beskrivs också bolagets agerande mot markägarna. Klicka här så kan du läsa Skövde Nyheters rapportering.

Om detta kommer ge resultat eller inte är ännu för tidigt att säga, det är hur som helst viktigt att aktieägarna i CPM inte förs bakom ryggen av bolagets ledning. Jag hoppas att mitt brev ger klarhet i att uranbrytning aldrig kan bli aktuellt igen i Västgötabergen.

/Leif

Kommentera

Publiceras ej