-Leif- Är S ett parti som behandlar män och kvinnor lika?

1kommentarer

Hade  partiledaren i Socialdemokraterna efter den senaste veckans turbulens fortfarande suttit kvar om  ledaren varit en kvinna? Frågan är i allra högsta grad berättigad, inte minst med tanke på hur Mona Sahlin tvingades bort från politiken och fick ta en lång karantän innan hon kunde komma tillbaka i den absoluta S-toppen efter den så kallade "Tobleroneskandalen".

Om  partiledaren i S hade varit en man efter förlustvalet 2010 hade han då tvingats bort på det sätt som Mona Sahlin fick lämna ledarskapet? Förmodligen inte! Det är detta som gör turbulensen kring Juholt till en fråga om manligt och kvinnligt ledarskap. Socialdemokraterna har mycket kvar att lära om hur man behandlar mäns och kvinnors ledarskap lika. Fagra ord om jämställdhet och jämlikhet hjälper föga när den praktiska handlingen blir något annat i partiets toppskikt och toleransen är olika beroende på vilket kön ledaren har.

Som Centerpartist är jag glad och stolt över vårt partis alla kvinnor som gjort skillnad i politiken såväl historiskt som idag. Vilket parti som kommit längst med jämställdheten i både ord och handling blir bara tydligare med sista veckans händelser, det är i vart fall inte Socialdemokraterna.

God natt
/Leif

1 kommentarer

Inkan o Ligan

14 Oct 2011 20:40

Jadu, jag lovar att många många har tänkt dom tankarna. Jag blir tokarg över hur Juholt behandlas visavi Mona. :-((

USch

Kommentera

Publiceras ej