-Leif- Kampen för demokratin får det mesta annat att blekna

0kommentarer

I media har vi under de senaste dagarna kunnat följa hur Egypterna tar strid för sina demokratiska och mänskliga rättigheter. De bilder som förmedlats ut har visat på sådana grymheter mot "vanliga" människor så det är svårt om omöjligt att ta till sig det genom TV rutan.

I ett av världens fattigaste länder Afghanistan så rustar man sig inför att de utländska militära och fredsbevarande styrkorna ska dra sig tillbaka. Trots att bakslagen är många så görs det många och viktiga framsteg mot ett självständigt och demokratiskt land. 

På många platser i världen där demokratin är i sin linda är människor beredda att stå upp för den med sina liv som insats. I Sverige har jag uppfattningen att allt för många tar vår demokrati för given, kanske kan den pågående kampen för människors inflytande i Egypten, Libyen, Afghanistan med flera gryende demokratier även påminna oss om att arbetet med att utveckla demokratin och möjligheterna för inflytande aldrig får avstanna även i de mogna demokratiska länderna dit Sverige kan räkna sig.     

/Leif

Kommentera

Publiceras ej