-Leif- Ny S-ledare med omöjligt uppdrag

0kommentarer

Det Socialdemokratiska partiets valberedningsprocess att hitta en ny partiledare har varit oerhört spännande att följa utifrån. Den ena kandidaten efter den andre har fallit av olika anledningar. Det är bara att gratulera Håkan Juholt till uppdraget, ett av de mest omöjliga uppdragen i svensk politik just nu och för lång tid framöver om jag själv får tro.

Socialdemokraterna har fastnat i historien, ska partiet bli en förändrande kraft måste man kliva in i nutiden. Jag hade igår en liten allmän diskussion med några lokala S-företrädare i Skövde, genast började de prata om vad fackföreningsrörelsen betytt historiskt det liksom lyste i ögonen när Sträng, Erlander och Palme kom på tal. Problemet är bara att man plockar inte nya väljare på gammal  politik som funkade för 30-40 år sedan. Politiken måste formas för att lösa framtidens problem och dit har det Socialdemokratiska partiet långt kvar att gå. 

Om Håkan Juholt tillsammans med Carin Jämtin, som för övrigt ledde Socialdemokraterna i Stockholm till sitt sämsta val i höstas, är radarparet som ska föra S tillbaka till regeringsmakten återstår att se. Vänstersvängen i höstas gillades inte av väljarna,  politiken ogillas av den stora folkmassan. Stora delar av den forna arbetarklassen är idag medelklass. Juholt och Jämtin saknar inte utmaningar!

Ha en trevlig fredag kväll, jag ska njuta av en ledig kväll hemma :)    
/Leif  

Kommentera

Publiceras ej