-Leif- Politisk söndag!

0kommentarer

Denna helgen har varit ganska full med politik även om jag faktiskt försöker att hålla helgerna så fria som möjligt. I kväll ska gruppen (vilken jag leder) som analyserat regionvalet för Centerpartiet ha slutjusteringsmöte. Det har gjort att relativt mycket av helgen gått åt till att fundera över de sista formuleringarna och presentationen av den som sker nästa fredag för kommun- och regionpolitiker i Västra Götaland. Valet 2010 är det sämsta i partiets historia i regionvalet och måste tas på stort allvar, det kommer krävas stora förändringar i organisation, ett tydligare politiskt budskap för att vända den trenden, vilket är nödvändigt om Centerpartiet ska fortsätta att vara en politisk kraft att räkna med i regionpolitiken.

Tidigare idag har jag deltagit i en debatt arrangerad av de fyra SPF föreningarna i kommunen. Antalet äldre ökar snabbt och det är en stor utmaning för framtiden att klara en allt äldre befolkning i vårt land. Jag lyfte vikten av att arbeta med folkhälsa och att livskvalitet ska vara ledande ordet för kommunens insatser. I en framtid är det också nödvändigt att öka den sociala sektorns roll för att möjliggöra dels att engagera fler äldre som vill vara med och bidra men också för att sätta mer av guldkant i tillvaron för andra äldre.

I eftermiddag var det också mottagning hos centerveteranen Lennart Svartvik som fyller 75 år. Lennart är en jordnära politiker som tagit ut svängarna under sin politiska gärning men som han sa: "aldrig kört i diket".

Med förhoppning om en trevlig söndagkväll
/Leif

Kommentera

Publiceras ej