-Leif- Ledningsgruppsmöte i Vänersborg

0kommentarer

Dagen inleds med att Centerpartiets ledning i Västra Götaland träffas i Vänersborg. Det är första gången på länge som Centerpartiet har rollen att sitta i opposition i Västra Götalandsregionen, så det är mycket som ska diskuteras.

En företagare i Göteborg uttryckte till mig före jul "hade jag innan valet vetat vad Centerpartiet betytt för regionens utveckling, för satsningarna på infrastruktur, hade jag röstat annorlunda". Det är nog det som kännetecknar oss Centerpartister, vi är duktiga realpolitiker, vi får mycket gjort. MEN vi är urdåliga på att tala om det och låter andra ta äran av det vi driver igenom. 
 
Ta till exempel det svenska jobbskatteavdraget som den tidigare centerriksdagsmannen Rolf Kenneryd var först med att lansera på 90-talet. En fråga som Centerpartiet initierade  för att göra det mer lönsamt att arbeta, genom att sänka skatten för de med låga och normala inkomster. Idag sammanknippar de flesta jobbskatteavdraget med Moderaterna och Anders Borg.

Det nya läget för Centerpartiet i regionen öppnar för att driva en oppositionspolitik som bättre profilerar centerpolitiken inom några områden. Jag välkomnar det och ser det som nödvändigt.

Ha en bra tisdag
/Leif

Kommentera

Publiceras ej