-Leif- Gothia Science Park växer.

0kommentarer

Ett av ärendena på onsdagens KSAU handlade om Gothia Innovation AB och utvecklingen  på Gothia Science Park.
Gothia Innovation firade i höstas 10 år. Det är en teknikpark och inkubator med mera som tillskapades för att öka andelen akademiska arbetsplatser i kommunen och stärka högskolans utveckling. Innovation och entreprenörskap är andra ingridienser som ska stimuleras och utvecklas i Gothia Innovation.

I flera etapper har Gothia Science Park vuxit under sin 10-åriga historia. Idag sysselsätts närmare 400 personer i  parken varav 80 procent har akademisk utbildning. Uthyrningsgraden på de 9000 kvadratmeterna är för närvarande 94 procent trots att ytan mer än fördubblats på mindre än två år. 

För den positiva utvecklingen och samverkan mellan högskolan, offentlig och privat sektor fick Gothia Science Park mottaga EU-kommissionens Entreprenörskapspris för två år sedan. Idag så står kommuner, regioner och lärosäten i kö för att komma och studera framgångssagan i Skövde. 

Planering pågår för att redan under 2011 komma igång med en ny etapp och bygga ut området så fler kan etablera sig i den kreativa miljön. I Skövde händer det många positiva saker, detta är en av flera viktiga framtidssatsningar för att bredda näringslivet och få fler kvalificerade arbetstillfällen i vår arbetsmarknadsregion.

Ha en bra torsdag
/Leif

Kommentera

Publiceras ej