-Leif- Överförmyndarträff

0kommentarer

Från lunch idag till lunch i mogon kommer överförmyndarna i de tio kommuner som ingår i Överförmyndare I Samverkan (ÖIS) att träffas. Genom ÖIS ingick sju kommuner i skaraborg samverkan inom överförmyndarverksamheten under förra mandatperioden. Nu ansluter sig ytterligare tre kommuner till samarbetet.
Överförmyndare är en av de lagstadgade verksamheter en kommun måste ha. Överförmyndaren är granskare av de personer som har God Man uppdrag eller är så kallade Förmyndare. Under senare har verksamheten ökat kraftigt genom att allt fler behöver ha God Man. Rekryteringen av nya personer som vill ta God Man uppdrag är också svår, att vara God Man är ett uppdrag som förutsätter noggrannhet och ideellt arbete.
Jag är överförmyndare sedan fyra år tillbaka i Skövde kommun. Det löpande arbetet organiseras genom kontoret för ÖIS som är placerat i Skövde för de tio kommunerna, men det yttersta ansvaret vilar på respektive överförmyndare. Det är första gången vi på mina fyra år ska genomföra en större träff och det behövs för vi har många viktiga frågor att diskutera. Alltifrån rekrytering av gode män, ensamkommande flyktingbarn till hur vi styr och leder en verksamhet med tio ingående kommuner i.

Ha en bra måndag/
Leif

Kommentera

Publiceras ej