-Leif- Äntligen ytterligare ett steg på vägen mot Ungdomens Hus!

0kommentarer

I går kväll på kommunfullmäktige så beslutades om projektdirektiv för ett Ungdomens Hus i Skövde. Detta efter ett år som kantats av segdragna processer, återremisser och så vidare. Under förra mandatperioden var jag ansvarig för ungdomsfrågorna i Skövde kommun. Det fanns ett stort behov av att se på ungdomspolitiken ur ett kommunstrategiskt perspektiv och inte minst lyssna till ungdomarnas egna önskemål och behov.
Idag så finns ett fördjupad samarbete inom kommunens nämnder och förvaltningar kring ungdomsarbetet i Skövde det sker under samlingsnamnet "Ung i Skövde". En egen hemsida av ungdomar för ungdomar har också satts upp klicka här så kan du läsa mer.
En centralt placerad ungdomsstrateg är sedan snart två år anställd under kommunstyrelsens stab, detta för att lyfta ungdomsfrågorna närmare kommunens politiska ledning.
Sommaren 2010 så intensifierades arbetet med att hitta lämpliga lokaler centralt i Skövde för att etablera ett Ungdomens Hus. Efter långa och segdragna förhandlingar kunde kommunen tidigare i år besluta om att köpa in en fastighet på Volvoområdet för detta. Sedan har det pågått en lång diskussion om projektdirektiv och hur detta huset ska fyllas med verksamhet som efterfrågas av ungdomar i målgruppen 13-25 år.
Jag hade hoppats att verksamheten skulle kunnat öppna under 2011, nu kommer det att dröja till slutet av 2012 innan fastigheten är ombyggd och anpassad. Processen att rekrytera en verksamhetsledare har just avslutats och när den personen är på plats blir den främsta uppgiften att leda arbetet med att fylla verksamheten tillsammans med andra aktörer och inte minst ungdomarna själva.
I politiken får man ibland ha mycket tålamod när saker och ting kan ta lång tid. Jag tycker det är beklagligt att detta har tagit så mycket längre tid än vad vi alla hoppades på från början. Men resultatet är det som räknas och gårdagens beslut var ett viktigt steg på vägen mot öppnandet av Ungdomens Hus i Skövde.

/Leif

Kommentera

Publiceras ej