-Leif- Annie Lööf står för det nytänkande som landsbygden behöver!

2kommentarer

Om några dagar ska Centerpartiets valberedning mötas och meddela vem som ska föreslås att efterträda Maud Olofsson vid partistämman i Åre. Partiledarkandidaten och riksdagsledamoten Annie Lööf har under de senaste veckorna visat att hon är den ledare som Centerpartiet behöver för att kunna återta förlorad mark. Hon går från klarhet till klarhet, vågar ifrågasätta det gamla och är inte rädd för att vända på stenar och tänka nytt.  
Annie är fast förankrad i det småländska Värnamo och hon är mer än någon av de andra partiledarkandidaterna en stark symbol för en generation som vill kunna förverkliga sina drömmar oavsett om du bor i stan eller på landsbygden. Stora delar av Sverige har under de senaste decennierna en dyster befolkningsstatistik , svenskt lantbruk, landsbygdens ryggrad, tappar mark och aldrig förr har Sverige importerat så mycket livsmedel som idag, aldrig förr har bönderna varit så få som nu.
Sverige utanför storstäderna behöver en nytändning och Annie Lööf är inte bara den ledare som Centerpartiet behöver, hon är den ledare landsbygden behöver för att ingjuta framtidstro och livskraft i Hela Landet.

Ha en bra torsdag
/Leif

2 kommentarer

TQ

25 Aug 2011 10:31

Levande??? Ta tillbaka åk6 ifrån Vasaskolan och låt de gå kvar i Skultorp. Så började det i Undenäs de tog bort och tillslut fanns det bara dagis kvar...Tror tyvärr att ni har samma tänk i Skövde att allt ska vara i stan, medans vi som bor på landet får det sämre, inte så kul för ett barn som är 11_12år och sitta på bussar så länge......Och som för övrigt knappt går ifrån landet utan vi tvingas ta bilar och köra i skyttetrafik. Min fråga är alltså om vi alla tvingas in mot stan och byarna dör ut, vad fyller centerpartiet då för funktion??

Leif Walterum

25 Aug 2011 16:03

Centerpartiet har i Skövde varit en garant för skolor, förskolor, kollektivtrafik, bibliotek, omsorg utanför centralorten. Vi har många gånger blivit ifrågasatta när vi ställt kraven på att de mindre skolorna ska vara kvar. Ibland har vi dock inte fått med de andra partierna på våra krav, som när vi drev högstadieskola i Skultorp inför att Vasaskolan skulle byggas ut för ett antal år sedan.

Nu hör jag på nytt hur politiska företrädare börjar tala om "olönsamma mindre enheter på landsbygden" detta oroar mig. Centerpartiet kommer i alla lägen att ta fighten för skolor och förskolor i hela kommunen. Utbyggd kollektivtrafik, nya pendelparkeringar, cykelvägar mellan kommunens mindre samhällen och Skövde tätortoch bredband på landsbygden är andra frågor vi driver.

Jag vill se ett Centerparti som kan bli bättre på att driva och bilda opinion för en levande landsbygd, därför vill jag ha Annie Lööf som ny partiordförande för jag vet att hon är duktig på opinionsbildning och tänker nytt och är själv en symbol för en ung generation vi vill ska kunna leva och bo på landsbygden. /Leif

Kommentera

Publiceras ej