-Leif- Äntligen sker en översyn av minerallagen

0kommentarer

I onsdags beslutade riksdagen om en översyn av minerallagen, den är välkommen. Oppositionen hade genom motioner krävt att kommunernas veto mot uranbrytning också skulle gälla mot provborrning efter uran. Jag hade gärna sett en sådan förstärkning av det kommunala vetot redan nu, men hoppas att översynen av minerallagen kommer leda fram till förbättrade möjligheter för kommunerna att också sätta stopp för provborrning och prospektering efter uran.

En stor eloge till Centerriksdagsledamöterna Ulrika Carlsson (Skaraborg) och Per Åsling (Jämtland) som valde att lägga ner sina röster i samband med omröstningen i riksdagen. En bra och tydlig markering som visar att de stöder Centerpartiets stämmobeslut om att stärka kommunernas rätt att stoppa också prospektering och provborrning efter uran.

För att lyssna på radioinslaget med Ulrika Carlsson klicka här !

På söndag den 1 maj arrangerar Centerpartiet tillsammans med LRF, Naturskyddsföreningen, Nätverket Bevara Västgötabergen, Hembygdsföreningen, Skövde fågelklubb med flera en familjedag för att visa vårt motstånd mot uranbrytning och prospektering efter uran i Västgötabergen. Ta med familj och vänner till Häggums bygdegård med start från klockan 15.00-17.00, tipspromenad, kaffe och tal av bland annat Jan Lindholm Naturskyddsföreningen. Välkomna!

Ha en fortsatt bra fredag
/ Leif

Kommentera

Publiceras ej