-Leif-Ungdomens hus på agendan

0kommentarer

Det politiska arbetet börjar återgå till det normala igen efter valet. På morgonen idag träffade jag de tjänstemän som bereder frågan för öppnande av ett ungdomens hus i Skövde. Det är en fråga som diskuterats under flera års tid. Nu har ordförander och viceordförandena i de nämnder som har ungdomsfrågor på sin agenda enats om att detta är en prioriterad fråga. Som kommunalråd är jag ordförande i en politisk styrgrupp som heter Livskvalitet För Unga, förkortat LQ.
Det är viktigt att öka ungdomars delaktighet och inflytande. Ett ungdomens hus skapat av och för ungdomar har länge stått på ungdomarnas agenda. Jag vet att det är oerhört viktigt med ett bra förebyggande ungdomsarbete, misslyckas det i tidiga år kan kostnaderna för samhället bli mycket stora och inte minst för den enskilde och dennes familj.
Förebyggande ungdomsarbete är en prioriterad fråga för mig och Centerpartiet sedan länge. Att vi nu tar steg för steg mot att förverkliga ungdomarnas önskan om en möteplats i centrala Skövde känns oerhört bra. Beslut i frågan kommer fattas av kommunfullmäktige i november när budgeten för 2011 slutligen antas.

Ha en härlig dag
/ Leif

Kommentera

Publiceras ej