-Leif- Vindkraft, reservat och äganderätt!

0kommentarer

Idag på förmiddagen har jag varit ute i en av kommundelarna och mött markägarintressen och diskuterat vindkraftsetableringar i Skövde kommun. I grunden har Skövde kommun en positiv inställning till vindkraft i vår kommun. Genom Centerpartiets agerande blev planen mer positiv än hur den ursprungligen var formulerad. Dagens möte var konstruktivt med bra diskussioner om hur och var vi ska bygga ut vindkraften i vår kommun.

Ett av de ämnen som kom upp idag var alla de reservat som finns i Skövde kommun. Som Centerpartist värnar jag äganderätten och den enskildes rätt att bestämma mer själv. Med det som utgångspunkt granskar jag varje förslag om nya reservatsbildningar eller utökningar av befintliga reservat med ett extra kritiskt öga när sådana ärenden kommer upp till behandling.

Det verkar som att dagens generation glömt eller missat att det är hårt arbetande lantbrukare och skogsägare som skapat unika miljöer och naturvärden. Vad är då bästa sättet att skydda dessa unika värden? Jag är av den uppfattningen att bäst resultat får man genom att fortsätta bruka marken och skogen med stor hänsyn till miljö och värden som ska skyddas. Den tidigare hysteri som funnits att museifiera landskapet och landsbygden ger inte bättre miljö och livskvalitet för landsbygdens befolkning.  Om inte annat så har den hittills förda politiken visat på att resurserna räcker inte till för att sköta de naturreservat som finns.  

Ha en fortsatt bra dag
/ Leif

Kommentera

Publiceras ej