-Leif- Ny vecka med mycket resande till Göteborg

1kommentarer

När klockan ringde efter fem i morses var det inledningen på en vecka med mycket resande i Västra Götaland. Minst fyra resor kommer det att bli. Jag har fått uppdraget att vara sammanhållande i Centerpartiets nomineringsarbete i Västra Götalandsregionen. När jag tog det uppdraget trodde jag inte att det skulle bli sådan långbänk att få fram en politisk majoritet eller möjlig minoritet att styra regionen de kommanden fyra åren.

Johnny Magnusson Moderat politiker i regionen skrev i lördagens Göteborgsposten en krönika där han beskrev det svåra parlamentariska läget i många av de beslutande församlingarna efter valet då Sverigedemokraterna fick vågmästarroll på många ställen. Jag kan bara hålla med honom om de svårigheter det innebär. Däremot går det inte att skriva väljarna på näsan och säga att de gjorde fel, årets val är hos en liten men avgörande del av befolkningen ett protestval mot de etablerade partierna. Där går förmodligen inte att hitta några enkla svar på varför utan det behöver analyseras betydligt djupare och tas på största allvar av de etablerade partierna.

De oklara parlamentariska situationerna som råder ställer krav på ledarskap hos de ledande politikerna. Denna veckan kommer på många sätt att bli avgörande på många ställen. Innan jag i eftermiddag åker till Göteborg ska vi i den politiska majoriteten i Skövde presentera budgeten och ha MBL information om densamma. Det är en stark budget med många viktiga satsningar som kommer starta under 2011.

Ha en bra dag
/ Leif 


     

1 kommentarer

Bo

18 Oct 2010 10:05

Du är klok som vanligt Leif. Du borde skicka in andemeningen med detta blogginlägg som en insändare till någon rikstidning.

Kommentera

Publiceras ej