-Leif- Föreslår Ungdomens Hus

0kommentarer

Under två år har jag lett det politiska ungdomsarbetet i Skövde kommun i ett samverkansorgan kallat LQ (Livskvalitet för unga) bestående av alla nämndspresidier som har ungdomsfrågor på agendan, skolnämnd, utbildningsnämnd, fritidsnämnd, kulturnämnd, socialnämnd samt folkhälsorådet. 
I flera år har tillskapandet av ett ungdomens hus varit uppe på agendan. För fyra år sedan fanns långt framskridna planer men de blev för kostsamma att genomföra den gången. Till stor besvikelse för många ungdomar som hade varit involverade i processen.

Det senaste året har vi jpobbat intensivt med att hitta lämpliga centrumnäralokaler för ett ungdomens hus och i dag så har den politiska LQ gruppen beslutat föreslå kommunfullmäktige att anslå pengar för lokalanpassningar i en centrumnära fastighet och driftpengar för att driva densamma. Med alla pusselbitar på plats ska ungdomens hus kunna öppna portarna sensommaren 2011.

Det är viktigt att det blir ett ungdomens hus skapat av ungdomar för ungdomar. 

Idag fick vi också en dragning om arbetsläget med framtagande av ett ungdomspolitiskt program. Min ambition är att ungdomsfrågorna ska komma in betydligt bättre i alla politiska frågor. För en tid sedan anställde vi en ungdomsstrateg placerad under kommunstyrelsen, detta känns helt rätt och vi har tagit flera viktiga steg på vad jag slutligen hoppas ska sätta Skövde i framkant som en offensiv ungdomskommun.

Nu väntar kommunstyrelse i eftermiddag, sen har Titti och jag bestämt oss för att ta löparskorna på och en runda på berget i kväll.

Ha en fin eftermidddag/
Leif

Kommentera

Publiceras ej