-Leif- Centerpartiet överklagar regionvalet i Västra Götaland

0kommentarer

På flera håll i vårt land har det rapporterats om brister i samband med valet. Att det kan uppstå något enstaka fel kan jag acceptera. Det stora antalet brister och fel som rapporterats i samband med årets val är totalt oacceptabelt i ett land som Sverige.

De strul som rapporterats måste tas på yttersta allvar och får inte förekomma någon ytterligare gång. I Skövde har det försvunnit 15 röster i den så kallade onsdagsräkningen för Centerpartiet. Det krävs 16 röster för att  Centerpartiet ska få ett mandat ytterligare i regionvalet. Med anledning av de borttappade 15 rösterna kommer Centerpartiet nu att överklaga regionvalet till valprövningsnämnden med förhoppning att få dessa röster godkända. Detta beslutades i går kväll på Väststyrelsens och regionfullmäktigegruppens telefonmöte. Det har också visat sig att det är ytterst tveksamt om inte minst en av de icke godkända rösterna ska godkännas, då det förmodligen är en korrekt valsedel ilagd i kuvertet från början.

Det är nu oerhört viktigt att valnämnden i Sveriges kommuner, länsstyrelser med flera  på fullaste allvar tar åt sig och säkrar upp valprocessen till 2014. Alla röster har betydelse det har om inte annat 2010 års jämna val visat. Då ska man också var fullt ut säker på att alla röster blir räknade.

Ha en bra eftermiddag/
Leif

Kommentera

Publiceras ej