-Leif- 30 sekunder att förklara sig på

0kommentarer

I kväll har Skövde kommunfullmäktige möte. Den stora frågan i kväll är behandling av kravet på folkomröstning om Aspö / Karstorps området skall bebyggas med bostäder på en liten del av ytan.
Detta har blivit en mycket infekterad fråga, Naturskyddsföreningen har samlat in 3000 namnunderskrifter mot byggnation i området, Socialdemokraterna i KF säger nej till byggnation men S i Skövdebostäders styrelse säger ja. En enig styrelse i Skövdebostäder har gett VD i uppdrag att avveckla verkamheten på Aspö gård om det inte blir någon bostadsbyggnation. En av orsakerna till det är bland annat ändrade regler hur allmännyttan får använda sina pengar. 

Frågan är en av de svåraste att förklara. För i realiteten innebär ett nej till bostäder vid Aspö att gården kommer avvecklas, garanten för att bibehålla och utveckla verksamheten på gården är att det byggs 200 lägenheter i anslutning till gården.

I kväll kommer inte kommunfullmäktige avgöra hela frågan om  folkomröstning. På delen som ligger närmast Aspö är förslaget att inte ta ställning i folkomröstningen ännu. Detta på grund av att det bereds på majoritetens uppdrag ett arbete med att försäkra sig om att även framtida politiker inte river upp beslut idag som säkrar verksamheten på Aspö gård. Det skulle kunna vara genom bildande av till exempel stadsreservat eller detaljplan.

Det svåra med frågan är att det har kommit att handla om känslor och inte fakta i ärendet. Jag har inte mött en enda person som fått förklarat för sig vad det egentligen handlar om som inte gillat förslaget till bostäder i området. Ja ett är säkert denna fråga kommer leva vidare ännu ett bra tag.

Jag har gjort tappert försök för TV4 skaraborgs kamera inför KF i kväll att på 30 sekunder förklara vad frågan egentligen handlar om, en delikat uppgift, resultatet får jag se i morgon bitti.

Ha en härlig kväll, hoppas att KF går fort för jag vill hem och fira min Titti som kommer hem i kväll / Leif

Kommentera

Publiceras ej