-Leif- Stockholm idag och möte i Skövde i kväll

2kommentarer

Har klivit upp tidigt idag och tagit första morgontåget till Stockholm.  Möte, lönesamtal och lite slutplanering för Almedalen nästa vecka står på agendan innan det är dags att åka tillbaka 13.10. Kommunikationerna till och från Skövde kan man sannerligen inte klaga över. Det tar mindre än 10 minuter från gården in till p-huset och sen sitter jag på tåget, för att två timmar senare kliva av på Stockholms central :)

I kväll har jag ett möte med God Mans föreningen. Ett av de uppdrag som följer med mitt kommunalrådsuppdrag är att vara överförmyndare i kommunen. I själva verket är det kansliet på Överförmyndare I Samverkan (ÖIS) som sköter allt löpande, men ytterst ansvarar jag för verksamheten. Kanslifunktionen har Skövde i samverkan med sju andra kommuner i Skaraborg, detta har förbättrat rättstryggheten och säkrar kvaliteten i överförmyndararbetet.

Överförmyndarfrågorna hamnar lätt i skymundan i kommunerna, det är synd tycker jag. Allt fler behöver de tjänster som God Man eller Förvaltare innebär. Bland annat på grund av att allt fler blir äldre och inte alltid kan klara ekonomin på egen hand längre. Lagstiftningen och granskningen av ärendena hos överförmyndaren har också skärpts, detta är en av de frågor vi skall diskutera i kväll. Det råder brist på Gode Män, kanske är du intresserad? ta isåfall kontakt med din överförmyndare i din kommun.

Ha en bra dag/ Leif    

2 kommentarer

Bo

30 Jun 2010 18:40

Leif, Du jobbar och sliter trots att det är en liten högtidsdag idag.

GRATTIS på namnsdagen

/Birgitta o Bo

Leif

01 Jul 2010 11:09

Tack så mycket!!

Kommentera

Publiceras ej