-Leif- Tydlig Reinfeldt

0kommentarer

Almedalen: Jag sammanfattar Reinfeldts tal i går kväll som tydligt, retoriskt och humoristiskt. Retoriskt ställde statsmininstern frågan: Vem är bäst på att värna om skattebetalarnas pengar? 
Han gav tre löften:
1) Inga skattesänkningar lovas 2011
2) Pengar som frigörs eller tillkommer genom tillväxt i ekonomin skall användas till välfärdens kärna
3) De rödgrönas skattehöjningar skall stoppas

Han prisade också de fyras samarbete i Alliansen och visst behövs det samarbetet också på politikens område. Inte med ett ord nämnde Reinfeldt MILJÖ eller KLIMAT! Lite förvånande men det visar att Alliansens Gröna Röst är Centerpartiet, en grön röst som behöver ökat stöd i valet för de gröna och företagsamma frågorna.

Jag misstänker att lika mycket som Reinfeldt talade skatter i går kommer Olofsson att prata Grön och Företagsam politik på onsdag. 

Efter gårdagens inledning på Almedalsveckan står det dock klart att det är två mycket tydliga regeringsalternativ i höstens val, ett under Reinfeldts ledning som fått högsta betyg av alla internationella bedömmare för sitt sätt att sköta finanskrisen. Mot det står en spretig rödgrön kartell som behöver installera sedelpress efter sedelpress i sina partikanslier för att klara finansieringen av sin politik.

Nu skall jag iväg och lyssna på försvarsministern, senare i eftermiddag håller Skövde kommun ett försvarsseminarium jag deltar i. Däremellan blir det A-kassefrågor och i kväll skall vi lyssna till Lars Ohly och deltaga på Alliansens partisekreterarkväll. 

Ha en bra dag
/ Leif 

Kommentera

Publiceras ej