-Leif- Grattis RFSL 60 år!

0kommentarer

I år är det 60 år sedan RFSL bildades i Sverige. Det har hänt mycket på dessa år, men fortfarande återstår mycket även i Sverige i synen på homosexualitet och kärlek mellan människor av samma kön.

Korsar vi Östersjön  till våra grannländer i öster så är förföljelse och trakasserier fortfarande vanligen förekommande. Jag har vänner i vårt stora östra grannland som tvingas att dölja sin kärlek till varandra i rädsla för vad det annars kan få för konsekvenser.

Kampen för alla människors lika värde och rättigheter oavsett hudfärg, kön, sexuell läggning är central för mig, det är också grunden i Centerpartiets politik. Alla människors lika värde var en av huvudanledningarna till att jag valde att bli centerpartist. RFSL har under sina 60 år gjort ett stort arbete i att få homosexualitet accepterad i samhället, flera viktiga lagstiftningar har genomförts, kampen måste dock fortsätta. 

Fortfarande accepteras inte homoadoptioner i Sverige, vilket jag anser ska tillåtas. Kärlek mellan människor och kärlek till barn och barnlängtan kan väl inte vara fel? Om det sen består i familj av två pappor, två mammor eller mamma och pappa.  

Ha en bra dag
/ Leif

Kommentera

Publiceras ej