-Leif- Glädjs åt Volvos försäljningssiffror

0kommentarer

Volvo är det personbilsmärke som ökar sin föräljning mest i Europa första halvåret 2010 jämfört med förra årets första sex månader. Det är glädjande siffor och betydelsefulla för Skövdefabriken som tillverkar motorer. Sverige är ett av de länder där bilförsäljningen ökar mest, pluss 34,3 procent under första halvåret! Det är en viktig indikator på att hushållens ekonomi förbättras och att det finns en stark tilltro till utvecklingen av svensk ekonomi.

Minns du när Mona Sahlin ville sprätta pengarna runt sig när krisen i fordonsindustrin var som värst? Oppositionen ville till och med gå så långt så man var redo att låta staten ta över biltillverkningen. Är det någon som tror att statligt ägda fordonsfabriker skulle klarat krisen bättre?   

Maud Olofsson och regeringen får högt betyg av alla bedömare för sitt sätt att klara krisen i fordonsindustrin och finanskrisen i allmänhet. Sverige fordonsindustri är en av världens effektivaste kanske den mest effektiva. Skövde har ca 5000 anställda i fordonsindustrin vi kan bara tacka och utbrista att tack och lov att näringsministern under dessa åren hetat Maud Olofsson och inte Lars Ohly.

Ha en bra dag
/ Leif   

Kommentera

Publiceras ej