-Leif- Följ veckans Newsmill debatt!

0kommentarer

I kväll söndag startar en viktig debatt initierad av Skövde kommun, Reservofficerarna och Saab Training system om Försvarsmaktens framtida personalförsörjning följ den på http://www.newsmill.se
I början av veckan kommer ÖB och Försvarsministern att göra debattinlägg följt av flera andra intressanta debattörer. 

Så här inleder vi debatten som vi hoppas skall engagera många:

Frågan om Försvarsmaktens personalförsörjning är rykande aktuell. Alldeles nyligen lades värnplikten på is och Försvarsmaktens ska nu inte bara rekrytera frivilliga officerare och reservofficerare, utan även frivilliga soldater. Hur når vi dessa individer och hur får vi de vi vill ha? Hur ser Försvarsmaktens och statsmakternas ansvar ut för sina medarbetare och hur tacklar det omgivande samhället omställningen? Detta är några av de frågor vi ställer oss.

Vi som står bakom detta Newsmillseminarium har olika roller, uppdrag och perspektiv men en sak har vi gemensamt: Vi berörs av omställningen, i våra verksamheter och som samhällsaktörer och vi tycker att frågan om Försvarsmaktens personalförsörjning förtjänar en öppen och konstruktiv debatt. Nu tar vi den på Newsmill och vi gör det tillsammans med Sveriges tyngsta aktörer. Välkommen!

Reservofficerarna genom Jörn Holmgren, Förbundsordförande

Saab Training Systems genom Claes-Peter Cederlöf, Marknadsdirektör

Skövde kommun genom Tord Gustafsson (M), kommunstyrelsens ordförande, Leif Johansson (C), kommunalråd och Åke Jönsson (S)

Välkommen att delta du också
/ Leif

Kommentera

Publiceras ej