-Leif- Matfestival den 21:a i ordningen

0kommentarer

Matfestivalen i Skövde har blivit en årligen återkommande stadsfest i Skövde den 21:a i ordningen. Initiativet kom ursprungligen från ett antal lokala lantbrukare för att lyfta fram maten och betydelsen den har för jobben och miljön i Skaraborg. Tyvärr lämnade lantbrukarna arrangemanget för några år sedan och det lever vidare i lite annan tappning. Men vi är många som saknar LRFs mattält där det brukade grillas oxe och gris och LRF scenen där det bjöds på dans och drängalyft i kyrkparken. 

I eftermiddag och i morgon kommer Centerpartiet att valkampanja utanför festivalområdet. Vi lyfter fram vårt förslag om halverad tjänstemoms från 25 till 12 procent. Med en halverad moms på restaurangbesöket blir maten billigare, fler kan äta ute och jobben blir fler.

En annan matfråga är att Centerpartiet i Skövde  förslår att Skövde kommun skall införa fritt matval inom äldreomsorgen. Det betyder att äldre skall få välja från vem man vill få maten levererad, offentlig eller privat leverantör samt vad man önskar att äta. En självklarhet för alla oss som inte behöver vård och omsorg. Detta vill vi skall bli en rättighet för alla som bor på särskilda boenden eller får sin mat levererad hem via hemtjänsten.

Ha en bra dag
/ Leif
   

Kommentera

Publiceras ej