-Leif- Centerpolitik blir Allianspolitik!

0kommentarer

Idag har två viktiga förslag från Centerpartiet blivit Allianspolitik. En mycket viktig framgång som också visar att Centerpartiet gör stor skillnad i Alliansen.

I Centerpartiets valmanifest lanserades ett förslag om införande av en supermiljöbilspremie för de allra miljövänligaste bilarna. Dagens besked gör att detta blir verklighet med en fortsatt Alliansregering.
Centerpartiet är Alliansens gröna röst, jag med flera tror mer på morötter än piskor för att få resultat i miljöarbetet. Försäljningen av miljöbilar under mandatperioden visar att morötter ger resultat, på fyra år har Sverige gått från bottenläge i andel miljöbilar till att vara bäst i Europa.

Den andra framgången idag är att Centerpartiets förslag om halverad tjänstemoms på restaurangbesöket blir Allianspolitik. Det är en rättvisefråga att maten på restaurangen skall ha samma momssats 12 procent (hälften mot idag) som maten du handlar i butiken och bereder själv hemma. Förslaget kommer ge fler nya jobb i restaurangbranschen, det visar inte minst branschens egna beräkningar.

I bland får jag frågan varför det behövs fyra olika partier i Alliansen, jag är övertygad om att genom att det är fyra partier blir politiken betydligt bättre än om det bara vore ett parti. Dessutom blir väljarnas inflytande större, med ett störrre Centerparti blir det mer av Centerpolitik som gynnar entreprenörskap, företagande, nya jobb, miljö och klimat.

Ha en fortsatt bra kväll
/Leif

Kommentera

Publiceras ej